КИЕВ
03:41
Брюссель
02:41
Москва
04:41
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Нормандської зустрічі не буде, однак Путін і Зеленський зустрінуться, - експерт

12 ноября, 17:09  Политическая  Украина

 

Країну готують до прийняття миру за будь-яку ціну. І Російська Федерація виставить цю ціну без поступок та знижок. Потребу у  зустрічі відчувають і у Москві. Можна припустити, що ініціатива Назарбаєва саме лягає в цю схему. Публічно Казахстан завжди підтримував територіальну цілісність України, проте очевидно, що у цьому випадку він виступає провідником ініціатив від Росії.

 

Володимир Зеленський, Володимир Путін, Нурсултан Назарбаєв, Юрій Подорожній, нормандська зустріч, мінський формат, Путін і Зеленський, Нормандский формат, встреча Путина и Зеленского

 

Таку думку стосовно ініціативи Нурсултана Назарбаєва організувати Зеленському та Путіну  зустріч у Казахстані висловив  у своєму блозі політтехнолог, експерт «Українського Центру суспільного розвитку» Юрій Подорожній.

 

«Українська сторона демонструє бажання знайти шляхи вирішення глобального конфлікту з РФ навіть ціною поступок та втрат з українського боку. Російська сторона, яка добре розуміє бажання Києва буквально затягнути Путіна на нормандську зустріч, вже заявила, що не готова зустрічатись, принаймні до кінця 2019 року. У цьому контексті цікавим є запитання: А що очікує президент Зеленський від зустрічі з президентом Путіним? Невже є сподівання, що Кремль готовий йти на поступки?», - говорить Юрій Подорожній.

 

На його думку, країну готують до миру за будь-яку ціну.

 

«Нормандської зустрічі не буде, але президенти Зеленський та Путін все ж зустрінуться. З українського боку заяви про бажання провести двосторонню зустріч лунали іще влітку. Однак щось пішло не так, і українські дипломати налаштувались на організацію зустрічі у нормандському форматі», - каже Юрій Подорожній.

 

Нурсултан Назарбаєв повідомив, що вже отримав згоду на зустріч з боку Володимира Зеленського та чекає відповіді російського президента.

 

«Зустріч  можна було б провести і у Мінську, але потрібен новий майданчик, який фактично завершить поховання Мінських домовленостей. Як з психологічної, так і з дипломатичної точки зору новий майданчик для переговорів є правильним кроком. Хоча б для того, щоб затягувати процес та демонструвати бажання вирішити конфлікт», - говорить політолог.

 

За його словами, говорити, що така зустріч відбудеться, напевно, випереджати події. Росія у жодному разі не піде на вирішення цього конфлікту без урахування та закріплення вже здобутих перемог, а перемоги РФ – це суцільні поразки України.

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу