КИЕВ
22:56
Брюссель
21:56
Москва
23:56
Вторник, 23 апреля 2024

Новости



Бурштинові війни: парламент прийняв закон про видобуток бурштину

12 ноября, 14:45  Политическая  Украина

Верховна Рада прийняла в першому читанні кабмінівський законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину». "За" проголосували 342 депутати. 

Бурштинові війни, видобуток бурштину, бурштинова мафія, бурштин, янтар, янтарные войны, янтарная мафия, добича янтаря

 

Мета законопроекту – «правове врегулювання відносин щодо користуванням надрами з метою видобування бурштину, припинення незаконного видобування бурштину, а також створення сприятливих умов для розвитку в Україні галузі економіки, залучення у цю галузь інвестицій та нових технологій, зростання рівню життя населення в місці видобування бурштину, забезпечення охорони навколишнього природного середовища під час видобування бурштину та рекультивації порушених земель», - сказано в пояснювальній записці.

Автори  законопроекту вважають, що незаконний видобуток бурштину наносить шкоду екосистемі і прийняття документу  дасть змогу на законодавчому рівні закласти передумови для впровадження додаткових стимулюючих факторів суб’єктам господарювання для провадження законної діяльності з видобування бурштину.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу