КИЕВ
13:25
Брюссель
12:25
Москва
14:25
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Розведення не гарантує ні прогресу, ні зустрічі в Норманському форматі - Єрмак

07 ноября, 17:53  Политическая  Украина

 

Попри те, що Україна відвівши війська з Петровського вчергове продемонструє виконання своїх зобов’язань, це не гарантує, що на поступки піде Росія.  Поки не буде досягнуто згоди з питань виборів та імплементації формули Штайнмаєра зустрічі у Нормандському форматі не варто очікувати.

 

Розведення Петровське, відведення військ, формула Штайнмаєра, Олександр Єрмак, ні капітуляції, нормандська зустріч, вибори на Донбасі.

 

Про це в офірі телеканалу  «Наш» заявив експерт з питань безпеки Олександр Мусієнко.

 

«Принциповий момент – чи дійсно відведення військ і розведення сил є остаточним аргументом для майбутньої зустрічі в Нормандському форматі, бо я думаю, що ні. І поки не досягнуто згоди по іншим моментам: по виборам, по формулі Штайнмаєра -  такої зустрічі не відбудеться. А розведення так і залишиться розведенням. Звичайно Україна вкотре продемонструє виконання своїх зобов’язань, що є важливим, але от чи піде Росія на поступки і чи підуть вони на компроміси, я сумніваюся. Тому до кінця року не варто очікувати ні зустрічі, ні прогресу», - говорить Олександр Мусієнко.

 

Експерт висловив побоювання, що розведення  в тому варіанті, як воно відбувається не гарантує безпеки для місцевого населення.

 

«З точки зору безпеки мене непокоїть те, що з одного боку іде розведення, з іншого боку з штабу ООС іде інформація, що бойовики мінують територію. Це при тому, що одним з етапів розведення іде розмінування, це другий етап. І це є проблематично в першу чергу для місцевого населення – вони відійдуть, карт розмінування ніхто не залишить, а нам скажуть, давайте ви це розміновуйте, ходіть по цим полям», - говорить експерт.

 

Коментуючи відвідування лінії розмежування напередодні розведення делегацією з представників української влади та міжнародних партерів, фахівець припустив, що склад делегації може свідчити про майбутні кадрові перестановки.

 

«Ви подивіться, яка делегація, зверніть увагу  і хто її представляє. Це потенційні керівники якраз і  офісу президента в майбутньому, можливо і уряду. Немає ніде пана Богдана, всіма цими процесами керує пан Єрмак», - говорить Олександр Єрмак.

 

Нагадаємо, українська армія розпочала підготовку до розведення сил і засобів у населеному пункті Петровське на лінії розмежування. Воно відбудеться  8 листопада о 12.00, якщо буде продовжуватись режим "Тиша". Напередодні розведення лінію розмежування відвідали представники української влади та 4-х посли іноземних держав.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу