КИЕВ
13:38
Брюссель
12:38
Москва
14:38
Пятница, 29 марта 2024

Новости



У Пентагоні запевнили у підтримці реформи оборонного сектору України

06 ноября, 17:30  Политическая  Украина

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч із заступником помічника міністра оборони США з питань співробітництва з Україною та країнами Євразії Лорою Купер.

 

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього співробітництва, зокрема, у сфері безпеки та оборони, і обмінялися думками щодо безпекової ситуації у Європі та світі.

 

Про це повідомляє пресслужба РНБО, передає УНН.


Так, секретар РНБО України висловив вдячність США за рішучу та послідовну підтримку незалежності та територіальної цілісності країни, а також її руху на шляху демократичних реформ. "Допомога США є критично важливою для захисту України від російської агресії", - сказав він.


Сторони обговорили реформи у секторі безпеки і оборони України.


"Купер наголосила на беззастережній підтримці України в реформуванні цього сектору з боку всіх урядових інституцій США, та окреслила основні пріоритети відповідної допомоги.

При цьому вона наголосила на важливості реалізації положень закону України про національну безпеку у частині посилення цивільного контролю над Збройними Силами, посилення прозорості та підзвітності процесу військових закупівель, покращення підзвітності та прозорості військово-промислового комплексу", - зазначили в пресслужбі.

 


Секретар РНБО заявив, що держава зацікавлена у реформуванні своєї оборонної промисловості відповідно до кращих західних стандартів. "Наша стратегічна мета полягає у тому, щоб вітчизняна оборонна промисловість могла ефективно забезпечувати Збройні Сили необхідним озброєнням та ресурсами", - наголосив він.


Данілов та Купер приділили окрему увагу питанню війни на Донбасі.

 

Секретар РНБО наголосив, що українська влада продовжує наполегливо працювати над досягненням дієвих домовленостей щодо деескалації ситуації на тимчасово окупованих територіях.


Помічник міністра оборони США з питань співробітництва з Україною та країнами Євразії запевнила, що США непорушні у своїй підтримці України, її територіальної цілісності та суверенітету.

 



Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу