КИЕВ
02:43
Брюссель
01:43
Москва
03:43
Среда, 17 апреля 2024

Новости



ЄС погодився відкласти Brexit до 31 січня

28 октября, 12:00  Политическая  Украина

Євросоюз погодився відкласти вихід Британії з блоку до 31 січня 2020 року.

 


Як пише "Європейська правда", про це у Twitter в понеділок повідомив голова Євроради Дональд Туск.
Він зазначив, що ЄС дає згоду на так званий тримісячний "flextention" - тобто Британія зможе покинути блок раніше, ніж 31 січня, якщо парламент схвалить угоду про вихід.


"27 країн-членів ЄС погодилися з тим, що вони приймуть запит Великої Британії про гнучке продовження Brexit до 31 січня 2020 року. Очікується, що рішення буде формалізовано за письмовою процедурою", - повідомив він.

 


Як повідомлялося, минулого тижня Франція завадила послам ЄС прийняти рішення про тривалість відтермінування. Проте у понеділок стало відомо, що Франція готова дати свою згоду після спілкування президента Макрона з прем'єр-міністром Джонсоном у вихідні.

 


Минулого тижня посли ЄС погодилися відкласти Brexit, проте не визначилися з датою, зокрема через ймовірність дострокових виборів у Британії.


Як відомо, Палата громад британського парламенту сьогодні голосуватиме за пропозицію Джонсона провести дострокові вибори 12 грудня.

 


Британія повинна була вийти з ЄС в четвер, але ні Лондон, ні Брюссель не хочуть допускати "жорсткого" Brexit - виходу країни без затвердженої угоди.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу