КИЕВ
20:23
Брюссель
19:23
Москва
21:23
Четверг, 28 марта 2024

Новости



НАЗК розширило коло близьких осіб та членів сім’ї декларанта

25 октября, 13:00  Политическая  Украина

Національне агентство з питань запобігання корупції розширило коло близьких осіб та членів сім'ї суб'єктів декларування відповідно до змін, які внесені в Закон України «Про запобігання корупції» та набрали чинності 18 жовтня.

 

Про це повідомляє пресслужба агентства.

 

«Відтепер термін «близькі особи» в Законі застосовується до племінника і племінниці, а також до батька та матері дружини (чоловіка) сина (дочки)», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що для вимог фінансового контролю членами сім'ї суб'єкта декларування тепер вважаються його неповнолітні діти незалежно від спільного проживання, пов'язаності спільним побутом та наявності взаємних прав та обов'язків.

 

У НАЗК нагадали, що на коло близьких осіб поширюються обмеження щодо спільної роботи: публічним службовцям заборонено мати таких осіб у прямому підпорядкуванні.

 

Крім цього, до складу Громадської ради при Національному агентстві не можуть входити особи, близькі особи яких є або, незалежно від тривалості, були працівниками Національного агентства протягом останніх трьох років.

 

«Нові правила декларування та подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані (зміни до статей 46, 52 Закону України «Про запобігання корупції») набудуть чинності з 1 січня 2020 року», - вказали у відомстві.

Джерело: zik

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу