КИЕВ
02:18
Брюссель
01:18
Москва
03:18
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Росія відправила на Донбас черговий «гумконвой»

17 октября, 12:35  Политическая  Украина

Через пункти пропуску «Матвєєв Курган» та «Донецьк» з 6:50 до 7:55 у четвер, 17 жовтня, на територію України прослідував з Росії так званий гумконвой.

 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, - передає Укрінформ.

 

«Дві колони у складі 36 вантажівок українська міжвідомча група мала змогу оглянути лише візуально, без виконання контрольних функцій»,- повідомив Андрій Демченко.

 

«Російська сторона вчергове в односторонньому порядку здійснила оформлення так званого гуманітарного конвою. За рахунком це вже вісімдесят сьомий. Оскільки переміщення так званого гумконвою відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій. Загалом з 6:50 до 7:55 17 жовтня через російські пункти пропуску «Матвєєв Курган» та «Донецьк» на в'їзд в Україну прослідувало дві колони так званого гумконвою у складі 36 вантажних автомобілів», - повідомив Демченко.

 

За його словами, у вантажівках начебто перевозили дитячі харчові набори. Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалося отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру.

 

Крім того, завантаженість транспортних засобів становила близько 70%, повідомив речник.

 

Джерело: zik.ua

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу