КИЕВ
17:19
Брюссель
16:19
Москва
18:19
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Обмін заручниками між Україною та РФ прокоментував Папа Римський Франциск

16 сентября, 09:00  Политическая  Украина

Папа Римський Франциск вітає обмін утримуваними особами між Україною і Російською Федерацією (РФ). Понтифік додав, що продовжує молитися за мир на Донбасі.


«Дорогі брати і сестри, на минулому тижні відбувся довгоочікуваний обмін полоненими між Російською Федерацією і Україною. Радію за звільнених, які змогли обійняти своїх найближчих і не перестаю молитися за якнайшвидше завершення конфлікту і за міцний мир на східній Україні», - повідомив Папа Римський, спілкуючись з паломниками, інформує Радіо Ватикану.


Нагадаємо, 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 на 35». В Україну з Росії повернулися 24 незаконно захоплених у Керченській протоці моряка і 11 політичних в'язнів, а Київ передав Москві 35 російських громадян, яких звинуватили у диверсійній роботі на агресора.


Раніше Папа Римський Франциск назвав війну на Донбасі «гібридною» з «пропагандистською брехнею». Таку заяву він зробив після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.


Також Ватикан порадив Росії більше думати про мир. Папа Франциск у своїй промові Urbi et orbi з нагоди християнського свята Воскресіння Христового згадав Україну.

 

 

 

 

Джерело:UA.NEWS

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу