КИЕВ
23:06
Брюссель
22:06
Москва
00:06
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Верховна Рада планує змінити закон про ВАКС

10 сентября, 13:20  Политическая  Украина

Верховна рада планує внести зміни до закону про Вищий антикорупційний суд: парламент прийняв за основу в першому читанні законопроект президента Володимира Зеленського №1025, передає кореспондент РБК-Україна.


За ухвалення законопроекту проголосували 345 парламентаріїв.


Документ пропонує закріпити, що підсудність ВАКС поширюється на кримінальні провадження, відомості щодо яких про кримінальне правопорушення у ЄРДР внесені з дня початку роботи ВАКС; на кримінальні провадження, розслідування яких веде НАБУ і завершено прокурорами САП до початку роботи ВАКС, а також з дня початку роботи нового суду.

 

Президент України Володимир Зеленський пропонує ВР внести зміни до закону про Вищу антикорупційному суді (ВАКС). Так, на сайті законопроект був зареєстрований під №1025. Глава держави визначив його як невідкладний.


Раніше Зеленський пропонував на розгляд Ради 8 скликання законопроект про уточнення підсудності справ ВАКС. Документом пропонувалося викласти в новій редакції підпункт в прикінцевих та перехідних положеннях. Передбачалося, що підсудність ВАКС як суду першої, апеляційної інстанцій, слідчих суддів поширюється на кримінальні провадження з дня початку роботи цього суду.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу