КИЕВ
17:06
Брюссель
16:06
Москва
18:06
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Фігурант справи про збиття МН17 Цемах повернеться на окупований Донбас - Генпрокуратура

05 сентября, 13:26  Политическая  Украина
Володимир Цемах

Найманець бойовиків, якого підозрюють у причетності до збиття малайзійського боїнга рейсу MH17 над Донбасом, Володимир Цемах повернеться на непідконтрольну Україні територію за місцем реєстрації. Про це повідомив Hromadske прокурор Олег Пересада.  

 

 

 

«Не виключено, що він втече, буде переховуватись від слідства. Прокуратура заперечувала проти задоволення клопотання адвоката Цемаха, адже встановлені не всі співучасники», - наголосив прокурор.

 

На запитання, чи може Україна видати Росії Цемаха у межах обміну ув'язнених, прокурор відповів:

 

«Питання обміну політичне, не в моїй компетенції».

 

 

Як повідомляв УНІАН, 5 вересня київський апеляційний суд звільнив з-під варти Володимира Цемаха під особисте зобов?язання. Раніше з низки неофіційних джерел з'явилася інформація про те, що обмін ув'язненими між Росією й Україною не здійснюється через вимогу Москви віддати їм Цемаха. Зокрема про це заявив заступник глави Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умєров. Засновник групи волонтерів-розслідувачів Bellingcat Еліот Хіггінс також висловив побоювання, що Україна може видати Росії «ключового свідка» у справі про MH17. Проте офіційно цю інформацію ніхто не підтверджує.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу