КИЕВ
16:48
Брюссель
15:48
Москва
17:48
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Парубій назвав строки розробки нової системи голосування у Верховній Раді

27 августа, 15:00  Политическая  Украина
Андрій Парубій

Впровадження системи "Рада-4" із сенсорною кнопкою з відбитком пальця можливе впродовж півроку. Про це заявив голова Верховної ради 8 скликання та новообраний нардеп від "Європейської солідарності" Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.


 

 

 

Спікер Ради восьмого скликання зазначив, що нова система є високою гарантією персонального голосування.


"Я з цього приводу мав розмову з керівником підготовчої групи. Я знаю, що є ідея замовити комп'ютерну систему "Рада-4". Вона є більш досконалою. Бо якщо сенсорна клавіша у "Раді-3", голосування передбачено двома пальцями одномоментно. Фактично, це є високою гарантією персонального голосування. А коли нові розробники говорять про те, що буде ідентифікація відбитків пальців, напевно, це є більш сучасна гарантія. Але на розробку нової системи піде не менше ніж півроку-рік. Це питання півроку і року перспективи", - заявив Парубій.


Нагадаємо, представник президента у Верховній раді Руслан Стефанчук заявив, що голосування народних депутатів 9 скликання буде відбуватися за системою "Рада-3", яка продовжує функціонувати в сесійній залі. За словами Стефанчука, його запевнили, що ніяких збоїв у підготовці голосування не повинно бути.


Як писало РБК-Україна раніше, ДБР опечатало центр управління системою голосування у Верховній раді. У ДБР просять Апарат Ради забезпечити цілодобову охорону приміщення і зробити неможливим доступ будь-яких осіб до центру управління.


До цього депутат від партії "Європейська солідарність" Андрій Парубій заявив, що ДБР заблокувало тестування сенсорної кнопки в Раді.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу