КИЕВ
02:57
Брюссель
01:57
Москва
03:57
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Ексрадник Байдена теж пропонує Трампу запросити Україну на саміт G7

27 августа, 11:00  Политическая  Украина
Майкл Карпентер

Колишній заступник помічника міністра оборони США, ексрадник віцепрезидента Джо Байдена, нині старший директор Центру дипломатії та глобальної взаємодії імені Байдена при університеті Пенсильванії Майкл Карпентер радить Дональду Трампу запросити Україну на наступний саміт G7.


Про це він написав у Twitter.


«Як щодо запрошення України на наступну зустріч G7? Це динамічна демократія, яка бореться за виживання як суверенна держава. Поки ви (Трамп - ред.) так налаштовані, чому ви не скажете президенту Путіну залишатися вдома, поки він не виведе свої війська з України», - наголосив Карпентер.


Раніше президент Європейської ради Дональд Туск перед початком саміту G7 у суботу у французькому місті Біарріці наголосив, що на саміт "Групи семи" (G7) наступного року доцільно запросити як гостя українського лідера. А відновлення участі Росії - неприпустиме.

 

Як відомо, у 2020 році у G7 головуватимуть США. Відтак, американська сторона прийматиме саміт "Групи семи".


Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп висловив ініціативу запросити Росію наступного року на саміт лідерів у форматі G8. Президент Франції Еммануель Макрон підтримав таку позицію, але за умови досягнення прогресу в ситуації відносно України.


Лідери Німеччини, Великої Британії та Канади висловилися проти такої ініціативи, доки Росія не припинить агресію проти України та почне дотримуватися міжнародного права.


G7 є неформальним об'єднанням Франції, США, Великої Британії, Німеччини, Японії, Італії, Канади, а також Європейського Союзу. Ці найбільші економічно розвинені світові держави складають 50% глобальної економіки, поділяють спільні цінності свободи і демократії, мають колективне прагнення вирішувати найголовніші проблеми світу.

 

 

 

Джерело:Укрінформ

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу