КИЕВ
15:46
Брюссель
14:46
Москва
16:46
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Юрій Луценко розповів, як відмовляв Порошенку та його "друзям"

20 августа, 13:30  Политическая  Украина

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Церзор.нет", інформує Depo.ua.


"У мене є досвід у МВС і політиці, елементарне розуміння червоних ліній закону, за які заступати не можна. Табу номер один - державна зрада і допомога агресору. Табу номер два - хабарі і розкрадання держбюджету. Хто б на це не пішов - він ворог. Відповідаючи на дзвінки по цих 8 телефонах, я можу будь-кому сказати "ні". Відповідні рішення я ухвалював, не боючись ніякого впливу", - сказав Луценко.


Він наголосив, що 5 президенту України Петру Порошенку також відмовляв.


"Ні (не часто - ред.). На початку каденції кілька людей, які називалися великими друзями президента від його імені пробували вплинути на прокурорів областей", - згадав Луценко.


Він також наголосив, що у нього були добрі партнерські стосунки з Порошенком у парламенті.


"У мене і зараз зберігаються з ним добрі людські стосунки. Але там, де він не правий, я казав "ні" і достатньо часто в радикальних виразах. Не було жодного випадку, коли я закрив справу на прохання будь-кого. Для цього потрібна не тільки юридична освіта. Вона, звичайно, важлива, я це визнаю. Але для того, щоб зламати каральну систему і спробувати привчити підлеглих, що закон один для всіх, треба ще і політична незалежність. Вона у мене була і є. Жодних незаконних, політично мотивованих вказівок та прохань за обох президентів я не виконував", - запевнив Луценко.


 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу