КИЕВ
08:25
Брюссель
07:25
Москва
09:25
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Перші ініціативи президента щодо реінтеграції окупованих територій очікуються до 2020 року – Офіс президента

15 августа, 18:55  Политическая  Украина
Офіс президента

Перший пакет президентських ініціатив щодо реінтеграції Донбасу і Криму має бути напрацьований до 2020 року, заявив заступник голови Офісу президента України Руслан Рябошапка.


 

 

 

 

 

«Робоча група з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Комісії з питань правової реформи має напрацювати пріоритетні напрями розробки правових засад реінтеграції частини Донецької та Луганської областей і Автономної Республіки Крим», - сказав Рябошапка.


За його словами, потрібно розробити «стратегію реінтеграції окупованих територій планом дій, який би регулярно переглядався».


Нині в Україні чинним є «Закон про реінтеграцію Донбасу», яку попередник президента Володимира Зеленського Петро Порошенко підписав ще в лютому минулого року.


У документі, зокрема, міститься пункт про визнання Росії державою-агресором, дії України в регіоні визначаються як стримування і відсіч російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях на підставі статті 51 Статуту ООН, що визначає право держави на самооборону. У документі також наголошується, що тимчасова окупація Росією територій України, незалежно від її тривалості, є незаконною і не створює для Росії жодних територіальних прав.


Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

 

 

 

 

Джерело:Радіо Свобода

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу