КИЕВ
13:26
Брюссель
12:26
Москва
14:26
Пятница, 29 марта 2024

Новости



США, Німеччина та Франція проведуть консультації по Нормандському формату

12 августа, 13:11  Политическая  Украина

Представники США, Німеччини та Франції на початку наступного тижня планують провести консультації по Нормандському формату.


 

 

 

 

 

Як повідомляє «Голос Америки», представник США на переговорах Курт Волкер підтвердив, що він знаходиться в тісних контактах з європейськими партнерами, і черговий раунд консультацій має відбутися вже наступного тижня.


Раніше Зеленський заявив, що Україна має конкретні пропозиції і нові рішення стосовно переговорів Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі у Мінську.


Володимир Зеленський вимагає визначити терміни виконання мінських угод, оскільки Україна не має «багато років на припинення війни».


30 травня президент України провів зустріч із міністрами закордонних справ Франції і Німеччини. За її підсумками сторони вирішили провести в середині липня зустріч у нормандському форматі для активізації мінських угод і врегулювання конфлікту на Донбасі.


3 червня Зеленський повернув Леоніда Кучму в контактну групу. Глава держави зазначив, що відтепер екс-президент буде главою української сторони ТКГ.


У Кремлі заявили, що Леонід Кучма - авторитетний та досвідчений політик, однак важливою у питанні є позиція президента України Володимира Зеленського.

 

 

 

 

Джерело:UA.NEWS

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу