КИЕВ
07:19
Брюссель
06:19
Москва
08:19
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Україна мала призупинити участь у мінському процесі після загибелі військових поблизу Павлополя – Безсмертний

09 августа, 11:20  Политическая  Украина

Після загибелі чотирьох військових на Донбасі Україна повинна була припинити участь в Мінських переговорах, поки не збереться «нормандський формат».


 

 

 

 

 

Таку думку висловив представник України в робочій підгрупі з політичних питань в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Роман Безсмертний в ефірі телеканалу «ATR».


«На мій погляд, після подій в Павлополі перше, що треба було сказати: Україна призупиняє роботу в мінському процесі до моменту, поки не буде зібраний нормандський формат», - сказав Безсмертний.


Він зазначив, що ймовірність зустрічі в «нормандському форматі» лідерів держав-учасників «малоймовірна до виборів в Росії», які відбудуться восени.


«Вони хочуть витримати цей настрій електорату для того, щоб зберегти вплив «Єдиної Росії» і Путіна як політика в Росії», - пояснив Безсмертний.


Нагадаємо, вдень 6 серпня стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України з ручного протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета в районі населеного пункту Павлопіль, внаслідок чого загинули четверо українських військових.


У зв'язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин, а також вранці 7 серпня подзвонив президенту Росії Володимиру Путіну.


Пізніше у Кремлі прокоментували телефону розмову лідерів країн. При цьому Путін підкреслив, що «для деескалації конфлікту необхідно, перш за все, виключити подальші обстріли українськими військами населених пунктів Донбасу». А також для припинення вогню у Кремлі вимагають «надання ДНР і ЛНР особливого статусу». Це передбачає внесення змін до Конституції України, але Зеленський зазначив, що не бачить необхідності змінювати Основний закон.

 

 

 

Джерело:Громадське

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу