КИЕВ
07:11
Брюссель
06:11
Москва
08:11
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



У ДБР не можуть розібратися зі статусом Петра Порошенка у кримінальних провадженнях

31 июля, 09:30  Политическая  Украина
Петро Порошенко

 Адвокат п'ятого президента України Ігор Головань відповів на репліку директора Державного бюро розслідувань Романа Труби про 11 кримінальних проваджень щодо Петра Порошенка.


 

 

 

 

«Як Петро Порошенко про ті провадження може добре знати, коли підлеглі пана Труби відповідної інформації адвокатам не надають, посилаючись на те, що ми не маємо статусу захисника. А воно і не дивно, адже наш клієнт не має статусу підозрюваного навіть і в одному провадженні, не те що в 11. На сьогодні нам достовірно відомо те, що Петро Порошенко є свідком у двох провадженнях. Навряд чи хто може сказати, що кримінальне провадження порушується проти свідка. Крім директора ДБР, звичайно. Той може сказати що завгодно. Не може тільки навести лад в очолюваній установі і розібратися, хто ж там організовує витоки інформації», - зазначив адвокат, передає видання «Українська правда».


Раніше повідомлялося, ДБР викликало Порошенка на допит у справі заводу «Кузня на Рибальському». Провадження порушили за заявою колишнього заступника голови Адміністрації Януковича Андрія Портнова.


Також рахунки партії Порошенко були арештовані в рамках забезпечення виграного позову Портнова.


Нагадаємо, Андрій Портнов повернувся в Україну 19 травня після п'ятирічної відсутності, і відразу ж почав генерувати позови проти Порошенка. Зокрема він звинуватив екс-президента в державній зраді у зв'язку з подіями 25 листопада 2018, коли українські кораблі були захоплені РФ при спробі проходу через Керченську протоку, і несплаті податків заводом президента «Кузня на Рибальському». Портнова у Порошенка назвали «юридичним тролем» і подали до суду.

 

 

 

Джерело: UA.NEWS

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу