КИЕВ
17:04
Брюссель
16:04
Москва
18:04
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Український омбудсмен заявила, що Росія погодилася повернути полонених моряків

24 июля, 16:25  Политическая  Украина
Омбудсмен Людмила Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила про досягнуту домовленість щодо повернення додому полонених моряків ВМС України. Їхній адвокат поки нічого про це не чув.


 

 

 

Про це Денісова заявила Громадському. За її словами, зараз йде процес оформлення останніх документів.


"Вже досягнуто домовленості, щоб повернути моряків. Є рішення Міжнародного трибуналу з морського права... Думаю, що скоро будемо зустрічати моряків на батьківщині" - заявила Людмила Денісова, Уповноважена Верховної Ради з прав людини.


Однак адвокат моряків Микола Полозов повідомив, що він поки ніяких документів на звільнення  не бачив, а моряки їх без участі захисників підписувати не будуть.


"Можу сказати, що ведуться переговори, але на якій вони стадії, коли будуть реалізовані на практиці, я не знаю, так як не приймаю в них участі. Якщо будуть проводиться якісь процесуальні дії з оформлення документів, нам про це стане відомо, адже за відсутності захисників моряки не будуть їх підписувати. Але поки ніхто нічого не говорив" - говорить Микола Полозов, адвокат моряків.


Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що під час переговорів із Володимиром Путіним запропонував обмін заручників за формулою «всіх на всіх». На його думку, для початку слід повернути заручників з Росії та Криму, і почати з полонених моряків.


Однак у Кремлі зазначили, що першим кроком для нормалізації відносин Москви і Києва могло б стати повернення до РФ керівника агентства «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського. Тим часом в Офісі президента Зеленського не виключили обміну Кирила Вишинського на українського політв'язня Олега Сенцова.


На останніх переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську 17 липня було узгоджено нову схему обміну заручниками за формулою 208 терористів на 69 українців. Також сторони домовилися про безстрокове припинення вогню на Донбасі з 00:01 21 липня.


26 червня військові Операції об'єднаних сил залишили одну з позицій біля пункту пропуску «Станиця Луганська». Одночасно залишили свої позиції біля пункту пропуску терористи «ЛНР». Розведення сил відбулося під наглядом Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ з обидвох сторін.


Однак 30 червня стало відомо, що терористичні угруповання зберігають позиції на блокпосту біля Станиці Луганської, хоча українська сторона відвела свої війська.


Глава СММ ОБСЄ в Україні Яшар Чевік заявив, що розведення сил і засобів у Станиці Луганській є позитивним кроком до розведення сил і засобів уздовж всієї лінії зіткнення.

 

 

 

Джерело: UATV

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу