КИЕВ
00:00
Брюссель
23:00
Москва
01:00
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



На посаду генерального прокурора розглядають заступника глави ОПУ Рябошапку

23 июля, 15:26  Политическая  Украина
Руслан Рябошапка

Президент Володимир Зеленський заявив, що заступника глави Офісу президента Руслана Рябошапку розглядають як кандидата на посаду генерального прокурора.


Про це Зеленський заявив журналістам після завершення брифінгу щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.


«Може бути, це один з варіантів, один з претендентів. З самого початку моєї президентської кампанії я говорив, що Рябошапка крутий фахівець, я бачу його одним з претендентів», - сказав президент.


Глава держави наголосив, що Україні потрібен новий генпрокурор. Він також додав, що запрошував чинного генпрокурора Юрія Луценка на брифінг, проте він у відпустці.


Раніше Зеленський заявляв, що кандидатуру на посаду генпрокурора внесуть у Раду вже після формування парламентської більшості. Однак за результатами виборів президентська партія «Слуга народу» самостійно отримає більшість у Раді і не потребуватиме формування коаліції з іншими партіями.


Президент подавав у Раду цього скликання подання про звільнення Юрія Луценка з посади генпрокурора, проте депутати не підтримали його.


Сам Луценко пообіцяв, що піде у відставку після парламентських виборів. Однак поки він лише пішов у відпустку, сказали Громадському в прес-службі ГПУ.

 

 

 

Джерело:Громадське

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу