КИЕВ
12:28
Брюссель
11:28
Москва
13:28
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Світовий конгрес українців: російська гібридна агресія була найбільшим викликом на виборах у Верховну Раду

22 июля, 12:22  Политическая  Украина
Євген Чолій, голова місії міжнародних спостеріграчів Світового конгресу україніців

Парламентські вибори в Україні відповідали міжнародним стандартам проведення демократичних виборів, такі попередні висновки на брифінгу в Києві оголосив 22 липня голова місії міжнародних спостеріграчів Світового конгресу україніців Євген Чолій.

 

 

 

За його словами, виявлені порушення були незначними і не вплинули на результати волевиявлення.


Серед недоліків він назвав ускладнення для голосування людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями.


Найбільшим викликом для України на виборах 2019 року Євген Чолій назвав російську гібридну агресію, яка «не дозволила українському народу обрати народних депутатів в Криму та на окупованих територіях Донбасу».


Представник провідної організації української діаспори також повідомив, що СКУ готує рекомендації для української влади, щоб спростити участь у виборах українців за кордоном, серед ідей - відкриття більшої кількості дільниць за кордоном та можливість голосування поштою чи в електронному форматі.


«Учора вже третій раз одна родина у Британській Колумбії (в Канаді) сідала на літак, щоб їхати до Едмонтона і там голосувати. У Казахстані деякі люди їхали на вибори майже цілій день», - навів Євген Чолій приклади незручності нинішньої системи.


На виборах до Верховної Ради ЦВК зареєструвала 142 короткотермінових спостерігачі СКУ з 30 країн. Вони спостерігали за виборами у 20 регіонах України і в представництвах України в 23 державах світу.


СКУ також проводив медіамоніторинг дезінформації про вибори в Україні у 28 країнах світу, попередні висновки будуть представлені в середу, 24 липня.

 

 

 

Джерело:Радіо Свобода

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу