КИЕВ
09:14
Брюссель
08:14
Москва
10:14
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



У Європарламенті обіцяють слідкувати за долею українських в’язнів у Росії

18 июля, 17:23  Политическая  Украина

Європарламент глибоко занепокоєний ситуацією з дотриманням прав людини на окупованих Росією територіях Криму та на Сході України, тож депутати будуть постійно тримати в "колі світла" долі людей, які були ув'язнені за те, що наважилися на спротив окупації.


 

 

Про це у четвер у Страсбурзі під час пленарного засідання Європарламенту, на якому відбулися слухання щодо ситуації в Росії навколо утримання політичних в'язнів - незаконно ув'язнених громадян України та російських борців за охорону довкілля, - наголосив депутат Європарламенту, представник групи Європейської Народної Партії Міхаель Галлер (Michael GAHLER), повідомляє кореспондент Укрінформу.


"Ми маємо постійно тримати у колі світла долі в'язнів, які протестували проти цієї окупації, будь-то етнічні українці, росіяни або татари. Громадські активісти в Росії також продовжують піддаватися утискам, включаючи захисників довкілля. Ми закликаємо російську владу звільнити, без подальшого зволікання та без додаткових умов, всіх незаконно та свавільно затриманих громадян України, як утримуються як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях України, та забезпечити їх безпечне повернення", - заявив євродепутат.


Він зауважив, що вимога негайного звільнення розповсюджується також на російських активістів, затриманих під час мирних демонстрацій в Росії, що відбулися 10 липня поточного року.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу