КИЕВ
10:54
Брюссель
09:54
Москва
11:54
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



ЗМІ назвали країни, у яких президент Зеленський хоче змінити послів України

16 июля, 15:40  Политическая  Украина

Президент Володимир Зеленський має намір замінити послів України у Швейцарії, на Кіпрі, в Аргентині, США і деяких інших країнах. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на власні джерела у дипломатичних колах. При цьому, зазначає видання, крім США, інших країн "Великої сімки" в нинішньому списку немає, хоча їх теж хочуть міняти.

 

 

Причина - кадровий дефіцит.

 

"У зв'язку з новим етапом у політичному житті України після виборів Зеленський хоче поміняти послів, передусім у країнах Великої сімки. Але проблема в тому, що наразі немає кандидатур їм на заміну. Тому в нинішньому списку країн Великої сімки немає [крім США]. Там є Ватикан, Швейцарія, Аргентина, В'єтнам, Йорданія, Вірменія, Кіпр, ПАР та ін.", - повідомив співрозмовник видання.


За інформацією LB.ua, список ініціював заступник голови Офісу президента Вадим Пристайко. Багато з тих, кого він пропонує відкликати, виконують обов'язки вже не першу каденцію. Послів, які підпадають під ротацію, повідомлять до кінця дня, 16 липня. Послом України в Швейцарії є Артем Рибченко (призначений у червні 2018 року), в Аргентині - Юрій Дюдін (призначений у вересні 2013 року), у В'єтнамі та за сумісництвом у Камбоджі - Олексій Шовкопляс (призначений у червні 2010 року), в Йорданії Сергій Пасько (призначений у липні 2010 року), у Вірменії - Петро Литвин (призначений у червні 2018 року), на Кіпрі - Борис Гуменюк (призначений в лютому 2012 року), у ПАР - Тарас Кузьмич (призначений у грудні 2018 року), у США - Валерій Чалий (призначений у липні 2015 року). Посол України при Святому Престолі Тетяна Іжевська працює довше всіх - з березня 2007 року. Як повідомляв УНІАН, 15 липня в Офісі президента заявили, що Зеленський прийняв рішення замінити керівників 12 посольств України за кордоном.

 

 

 

 

Джерело: УНІАН

 

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу