КИЕВ
09:56
Брюссель
08:56
Москва
10:56
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



У МЗС мають намір підготувати президенту України варіанти відповіді на рішення РФ про визнання небажаною діяльності Світового конгресу українців

12 июля, 12:45  Политическая  Украина

Заступник міністра закордонних справ Єгор Божок повідомив про намір підготувати президенту України Володимиру Зеленському варіанти відповіді на рішення Генеральної прокуратури Росії про визнання небажаною діяльності неурядової організації "Світовий конгрес українців" (СКУ).


"Генеральною прокуратурою РФ 11 липня 2019 року було ухвалено рішення про визнання небажаною діяльності міжнародної неурядової організації "Світовий конгрес українців", зареєстрованої в Канаді, яка "становить загрозу основам конституційного ладу і безпеки РФ". СКУ в ментальності РФ безумовно становить загрозу для правлячих верств держави-агресора, оскільки його метою є підтримка української ідентичності, надання допомоги українським військовослужбовцям, реалізація програми Patriot Defence і реабілітація поранених військовослужбовців", - написав Божок на своїй сторінці у мікроблозі Twinner у п'ятницю.


Він висловлює протест у зв'язку з рішенням Генпрокуратури РФ про визнання "небажаною" діяльності СКУ.


"Таке рішення ще раз продемонструвало незмінність репресивної політики РФ, спрямованої на ліквідацію громадських організацій української меншини на території РФ", - написав Божок.


Він зазначив, що Росія, яка викорінює на своїй території будь-які ознаки української ідентичності та здійснює збройну агресію на території України, вкотре доводить послідовність "своїх хижих намірів щодо перерозподілу територій".


"Міжнародне співтовариство має засудити рішення Генпрокуратури РФ і посилити політітіко-дипломатичний і санкційний тиск на РФ для припинення порушень фундаментальних прав людини, зокрема прав меншин. Зі свого боку, запропонуємо президенту України варіанти, як не залишити ці ганебні дії Кремля без відповіді" , - написав заступник міністра закордонних справ.

 

 

 

 

Джерело:Інтерфакс-Україна

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу