КИЕВ
17:49
Брюссель
16:49
Москва
18:49
Четверг, 28 марта 2024

Новости



У Москві біля Кремля затримано 7 кримських татар

10 июля, 14:58  Политическая  Украина

Учасники акції тримали в руках плакати "Боротьба з тероризмом в Криму - це боротьба з інакомисленням" .

У Росії на Червоній площі відбулася акція протесту кримськотатарських активістів через політичне переслідування Росією представників їх народу. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на росЗМІ.


 

Як повідомляється, в результаті було затримано семеро осіб, решта розійшлися. Учасники акції тримали в руках плакати "Боротьба з тероризмом в Криму - це боротьба з інакомисленням", "Наші діти не терористи".


Зазначимо, що акція пов'язана з запланованим на 11 липня розглядом скарги на вирок чотирьом кримським татарам у Верховному суді. У грудні 2018 року суд у Ростові-на-Дону відправив їх у колонію на термін від дев'яти до 17 років по справі про створення бахчисарайської осередку "Хізб ут-Тахрір".


РБК-Україна писало, що затримання в Криму відбуваються часто. Минулого тижня в окупованому Криму затримали кримського татарина Сеяра Емірова за публікацію в соціальних мережах.


Також місяць тому в Криму проходили обшуки в будинках кримських татар. Після обшуку російські силовики затримали і відвезли у відділ ФСБ Росії Ескендера Сулейманова.

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу