КИЕВ
03:02
Брюссель
02:02
Москва
04:02
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



ОБСЄ засудила анексію АР Крим та мілітаризацію Чорного моря

08 июля, 16:02  Политическая  Украина
Російський окупант в АР Крим

Частиною декларації стала литовська резолюція щодо загрози "Північного Потоку - 2".

Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила Люксембурзьку декларацію, частиною якої стала резолюція із засудженням анексії Криму. Про це повідомив народний депутат України Сергій Висоцький у Facebook.


 

Зокрема, частиною документу стала литовська резолюція щодо загрози "Північного Потоку - 2". Також декларації є 24 пункт, в якому зазначено, що саме Росія не виконує Мінські домовленості. РФ засуджують через анексію Криму та мілітаризацію Чорного моря.


"Із цим 24-м пунктом пов'язана дивна поведінка одної із членкинь Швейцарської делегації, яка давно була помічена в симпатіях до Росії. Вона намагалася з голосу зняти цей пункт. Але ми його відстояли під час голосування 79 голосами проти 29", - повідомив Висоцький.


За словами нардепа, РФ намагалась зірвати засідання асамблеї відсутністю 8 своїх делегатів.


"Ця провокативна поведінка російської делегації зустріла осуд серед майже всіх інших делегацій", - написав він.


Нагадаємо, раніше у Раді Європи заявили, що для співробітництва у Чорному морі необхідно дотримуватися міжнародного права та принципів незалежності та територіальної цілісності.  


РБК-Україна писало, що Рада Європейського союзу в четвер, 20 червня, ухвалила рішення про продовження санкцій проти Російської Федерації за анексію Криму та Севастополя.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу