КИЕВ
15:26
Брюссель
14:26
Москва
16:26
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



ЦВК прийняла рішення скасувати реєстрацію Клюєва та Шарія кандидатами в депутати

03 июля, 22:50  Политическая  Украина
Андрій Клюєв та Анатолій Шарій

Відповідні рішення ЦВК ухвалила сьогодні на засіданні.

Центральна виборча комісія одноголосно скасувала реєстрацію екс-глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і відеоблогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.

 

 

Про це на своїй сторінці на сторінці у Facebook повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".

 

«ЦВК одноголосно скасувала реєстрацію Андрія Клюєва кандидатом у народні депутати в ОВО № 46», - йдеться в повідомленні.

 

В мережі з посиланням на засідання ЦВК зазначають, що аргументи скасування його реєстрації були наступні:

 

«1) Свідки Держохорони Януковича засвідчують, що Клюєв супроводжував колишнього Президента під час перетину кордону з РФ. 2) У грудні 2016 Клюєв брав участь у засіданнях суду суду у Москві; 3) Міжнародна пошта неодноразово не доходила Клюєву у Донецьку 3) Адвокати та сам Клюєв просили інформувати за адресою у Московській області. 4) За даними СБУ, Клюєв виїхав за межі території України у 2014 р., після цього офіційні пункти перетину кордону не перетинав».

 

Крім того, "ОПОРА" зазначає, що ЦВК також одноголосно скасувала реєстрацію кандидата у народні депутати Анатолія Шарія, висунутого від політсили «Партії Шарія».

 

«Рішення ухвалили на основі використаних доказів: Лист СБУ від 3 липня засвідчує, що Шарій виїхав 24 січня 2012 року з України через пункт пропуску Зернове на територію РФ потягом «Ковель-Москва», після цього до України не повертався. 22 липня 2012 Нідерланди проінформувала ГПУ про наявність у нього статусу біженця. СБУ вважає, що Шарій не перебував на території України з 24 січня 2012 року. Суди та правоохоронні органи протягом різних періодів отримували від Інтерполу інформацію про перебування Шарія у Нідерландах та Литві», - зауважили у громадянській мережі.


Як повідомляв УНІАН, 2 липня ЦВК на виконання постанов Верховного суду ухвалила рішення про реєстрацію кандидатами у народні депутати Клюєва та Шарія. Сьогодні, 3 липня, голова Верховної Ради Андрій Парубій звернувся до Генеральної прокуратури, Служби безпеки України та Державної прикордонної служби із запитом надати відомості щодо проживання протягом останніх п'яти років на території України Клюєва, Шарія і екс-секретаря РНБО, колишнього першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

 

 

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу