КИЕВ
14:43
Брюссель
13:43
Москва
15:43
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Дмитро Разумков пояснив, що означають слова Андрія Богдана про статус російської мови

03 июля, 17:21  Политическая  Украина
Дмитро Разумков, лідер партії "Слуга народу"

Глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков заявив, що висловлювання глави Офісу Президента Андрія Богдана з приводу можливості надання регіонального статусу російській мові на Донбасі є тільки його особистою позицією.

Про це Разумков сказав на прес-конференції в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.


 

"Це позиція Андрія Богдана, який її озвучив, - він є членом нашої команди, він є главою Офісу Президента, - і на сьогоднішній момент це позиція Андрія", - сказав Разумков.


Він додав, що питання, в тому числі мовне, на регіональних референдумах зараз проблематичне.


"Якщо ми говоримо про те, що раніше говорив Андрій (Богдан - ред.) - про регіональні референдуми тощо, - в першу чергу потрібно буде приймати законодавчу базу, яка дасть можливість впливати на ці процеси, а на сьогоднішній момент поки це обговорювати ще рано... на сьогоднішній момент юридично, я думаю, що це реалізувати буде досить проблематично", - сказав лідер партії.


Він також підкреслив, що єдиною державною мовою в Україні є українська, і "це позиція, яка озвучувалася Володимиром Олександровичем (Зеленським - ред.) протягом всієї виборчої кампанії, в тому числі, й сьогодні".


Як повідомляв Укрінформ 1 липня глава Офісу Президента Андрій Богдан в інтерв'ю РБК-Україна заявив, що пропонує регіональний статус для російської мови на Донбасі, однак виступає проти введення другої державної мови.

 

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу