КИЕВ
10:15
Брюссель
09:15
Москва
11:15
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



У найближчі дні Україна затвердить дії щодо ПАРЄ – Павло Клімкін

03 июля, 14:00  Политическая  Украина
ПАРЄ

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, який іде у "політичну відпустку" після конфлікту з президентом, повідомив, що у найближчі дні буде затверджено алгоритм дій України щодо ПАРЄ.


Як повідомляє "Європейська правда", про це він розповів у інтерв'ю виданню Liga.


"Що стосується ПАРЄ, коли я бачу, що там відбувається - це патологія. Ми повинні тимчасово призупинити свою участь в ПАРЄ і подивитися, що буде далі. Ми не повинні кликати їх спостерігати за нашими виборами. Хто ці люди, які будуть вчити нас демократії, як краще робити? Ну, реально - ось ці, чи що, які Росію повернули в ПАРЄ?", - сказав міністр.


За його словами, в Київ для консультацій прибув посол в Раді Європи Дмитро Кулеба, і у найближчі дні буде затверджено алгоритм українських дій щодо ПАРЄ.


"Але це не означає, що ми повинні назавжди покинути ПАРЄ, інакше Росія там буде робити все, що хоче. Ми не повинні ніде давати Росії спокій", - додав міністр.


Минулого тижня Парламентська асамблея Ради Європи погодилася повернути росіян без жодних санкцій.


Після цього комітет Верховної ради із закордонних справ рекомендував призупинити участь української делегації в сесії ПАРЄ до ухвалення рішення Венеціанської комісії щодо повноважень делегатів від Держдуми РФ, обраних за участю мешканців Криму.


Голова Верховної Ради Андрій Парубій скасував запрошення для ПАРЄ здійснювати спостереження за достроковими парламентськими виборами в Україні.

 

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу