КИЕВ
08:19
Брюссель
07:19
Москва
09:19
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Суд Києва зняв головного редактора "Страни.UA" Гужву з міжнародного розшуку

27 июня, 13:07  Политическая  Украина
Колишній головред Страни.UA Ігор Гужва

Рішення ухвалено на підставі того, що колишній головний редактор видання "Страна" отримав політичний притулок в Австрії.

 

 

 

 

 

 

 

Шевченківський районний суд Києва зняв з міжнародного розшуку колишнього головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужву. Про це УНІАН повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко. Лисенко зауважив, що рішення суду було винесено ще 13 травня.

 

За його словами, суд керувався тим, що адвокати Гужви надали суду підтвердження того, що він отримав політичний притулок в Австрії. Як повідомляв УНІАН, Гужву затримали 22 червня 2017 року після обшуків у редакції. Щодо нього відкрили кримінальне провадження за ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання). За даними правоохоронців, Гужва разом зі спільником Антоном Філіпковським вимагали від народного депутата від Радикальної партії Дмитра Лінька 20 тис. доларів. Після отримання половини суми - 10 тис. доларів - Гужва був затриманий.



Гужва назвав висунуті йому звинувачення у хабарництві сфабрикованими. 31 січня 2018 року стало відомо, що Гужва виїхав до Відня і попросив у австрійської влади політичного притулку. 5 лютого Шевченківський райсуд Києва постановив стягнути 1 млн 35 тис. грн застави, внесеної за Гужву, до бюджету, і дав дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для вирішення питання про зміну запобіжного заходу на утримання під вартою. 13 лютого стало відомо, що Гужву оголосили у всеукраїнський розшук. Адвокати стверджували, що їхній підзахисний за кордоном лікується, і повернеться в Україну 20 лютого. 1 жовтня 2018 року Гужва заявив, що Австрія надала йому політичний притулок. 3 жовтня Шевченківський райсуд Києва відмовився змінити Гужві запобіжний захід із застави на тримання під вартою.

 

 




 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу