КИЕВ
13:22
Брюссель
12:22
Москва
14:22
Четверг, 28 марта 2024

Новости



У ЦВК зареєстрований кандидат - уроженець невизнаної "республіки"

21 июня, 16:36  Политическая  Украина
ЦВК

Центральна виборча комісія зареєструвала самовисуванцем кандидата у народні депутати по одномандатному виборчому округу №222 Вахтангі Убірію, який у своїх даних вказує, що народився в Абхазії.

 

Відповідна інформація розміщена на сайті ЦВК.

 

Нагадаємо, що Абхазія є автономною республікою у складі Грузії. За військового сприяння РФ Абхазія проголосила свою "незалежність", але її визнали тільки 4 країни у світі, включаючи Росію.

 

Зазначається, що кандидат був зареєстрований 7 червня.

У даних про Убірію вказується, що він "народився 22 серпня 1950 року в місті Очамчира, Абхазія, громадянин України, протягом останніх п'яти років проживає на території України, освіта вища, пенсіонер, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування".

 

Мережею ширяться питання до ЦВК з приводу місця народження кандидата.

 

"Правильно я розумію - Центральна виборча комісія визнає незалежність Абхазії?", - йдеться у дописі у Facebook Наталі Іщенко.

 

"Українська правда" звернулася до ЦВК з питанням, чому місцем народженням Убірії вказана невизнана "республіка" Абхазія, а не Грузія, частиною якої вона є.

 

Речник Константин Хівренко пояснив, що Комісія публікує лише ту інформацію, яку подає кандидат і не має права її коригувати.

 

Разом з тим у своїй передвиборчій програмі Убірія обіцяє допомогти "встановити мир в Україні".

"Маючи досвід у врегулюванні міжнародних конфліктів, спрямую зусилля на встановлення миру в Україні", - сказано у програмі.

 

Також кандидат вказує, що був заступником мера Одеси (2010 рік - ред).

 

Зокрема, в одеських ЗМІ його називали "смотрящим за Одесою" та "дальницький стрілок", через інцидент на полігоні твердих побутових відходів, де він погрожував активістам і журналістам пістолетом і грозився їх повбивати. За інцидент суд присудив йому штраф.

Також він значився помічником нардепа від "Опозиційного блоку" Михайла Скорика.

 

 

Джерело:Українська Правда

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу