КИЕВ
17:52
Брюссель
16:52
Москва
18:52
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Президент Зеленський відповів на петицію щодо відставки Авакова

21 июня, 16:06  Политическая  Украина
Арсен Аваков

Президент України Володимир Зеленський розглянув петицію про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і опублікував офіційну відповідь. Повідомляється, що глава держави не має повноважень для звільнення глави МВС.

 

 

 

Зеленський зазначив, що згідно з українським законодавством, президент здатний знімати з постів лише тих посадовців, яких сам призначив. А звільнення міністра внутрішніх справ відбувається за поданням прем'єра і належить до повноважень Верховної Ради.

 

«Відповідно до вимог Закону України «Про Кабінет Міністрів України» член Кабінету Міністрів України може бути звільнений з посади Верховною Радою України шляхом прийняття відставки члена Кабінету Міністрів України за поданою ним заявою про відставку, за поданням Прем'єр-міністра України та за власною ініціативою».


«Ураховуючи конституційні засади поділу державної влади та правового порядку в Україні, законодавчо визначені підстави для участі Президента України у відстороненні від посади та ухваленні рішення щодо звільнення з посади Міністра внутрішніх справ України наразі відсутні», - уточнив президент Зеленський.


Нагадаємо, петиція про відсторонення міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з посади з подальшим звільненням була опублікована на сайті президента 2 червня. Документ набрав більше 28 тисяч голосів підтримки при необхідних для розгляду президентом 25 тис.

Петиція з'явилася після вбивства поліцейськими 5-річної дитини у Переяславі-Хмельницькому. Сам Аваков відмовився йти у відставку через вбивство дитини. Він заявив, що п'ятеро осіб повинні бути притягнуті до відповідальності у зв'язку з трагедією.

 

 

Джерело: UA.NEWS

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу