КИЕВ
13:56
Брюссель
12:56
Москва
14:56
Среда, 24 апреля 2024

Новости



У Нідерландах назвали імена чотирьох причетних до катастрофи МН17

19 июня, 13:49  Политическая  Украина

Міжнародна спільна слідча група з розслідування катастрофи МН17 (JIT) у нідерландському місті Ньювегейн оприлюднила імена чотирьох причетних до катастрофи літака Малайзійських авіаліній рейсу МН17.

 

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Гаазі.

 

Першим ці імена озвучили родичам загиблих, які поділилися інформацією з журналістами ще до початку офіційної зустрічі.

 

Це, зокрема, Леонід Харченко - українець, який воював на боці "ДНР", Сергій Дубинський - полковник ГРУ Генерального штабу Збройних сил РФ; очільник "ГРУ ДНР", саме його вважають організатором бойового застосування установки; Олег Пулатов - підполковник запасу російських ПДВ, причетний до перевезення "Бука", який займався організацією охорони району падіння уламків збитого літака; Ігор Гіркін - відставний офіцер збройних сил РФ, колишній полковник ФСБ, активний учасник російської збройної агресії в Україні.

 

Офіційна зустріч розпочнеться о 14:00 за київським часом. Її транслюватимуть онлайн нідерландською та англійською мовами. Нідерланди представлятимуть генеральний прокурор Фред Вестербек, голова кримінального відділення Національної поліції Вільберт Поллісен. Україну представлятимуть генеральний прокурор Юрій Луценко та його перший заступник Дмитро Сторожук.

 

До складу Міжнародної спільної слідчої групи входять поліцейські і судові органи Нідерландів, Австралії, Бельгії, Малайзії та України.

 

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама до Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

 

Міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

 

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно обвинуватили Росію у причетності до катастрофи рейсу МН17.

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу