КИЕВ
09:47
Брюссель
08:47
Москва
10:47
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Конституційний суд не може зупинити вибори, він просто визначає конституційність указу

18 июня, 16:12  Политическая  Украина
Будівля Конституційного суду

За словами очільниці Центрвиборчкому, після рішення суду вони проаналізують, що робити далі та як поводитися.


Глава Центральної виборчої комісії (ЦВК) Тетяна Сліпачук заявила, що Конституційний суд (КСУ) не може зупинити вибори до Верховної Ради, він лише визнає конституційність указу президента Володимира Зеленського про розпуск парламенту. Далі, за її словами, рішення прийматиме ЦВК.


Про це вона заявила в інтерв'ю BBC News Україна.


"Для нас це один із викликів кампанії. Конституційний суд - єдиний орган, який може вирішувати, був цей президентський указ конституційним чи ні. Для нас виникне питання: проаналізувати це рішення, подумати, що ми маємо зробити та як ми маємо поводитися. Тому що КСУ не може зупинити вибори своїм рішенням, він просто може визначити конституційність указу, нічого більше. Далі нам потрібно буде зрозуміти обґрунтування та мотиви цього рішення, щоб здійснити необхідні кроки", - зазначила вона.


За словами Сліпачук, якщо суд оголосить, що указ не відповідає Конституції, то це означає, що немає такого указу, а значить - гроші на проведення виборів витрачати неможна.


"Дуже багато питань виникає. Я маю побачити рішення КСУ, аби відповісти на це запитання. Ми дійсно зараз в дуже складній ситуації, тому що процес підготовки до виборів пішов. Він не може бути відкладений чи на якийсь час тимчасово зупинений" - сказала вона.

 

 

 

 

Джерело: UATV

 

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу