КИЕВ
20:13
Брюссель
19:13
Москва
21:13
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Посли країн ЄС погодили продовження санкції стосовно окупованої АР Крим

12 июня, 12:02  Политическая  Украина

Це рішення остаточно ще має затвердити Рада Європейського Союзу.

 

Комітет постійних представників країн-членів Європейського Союзу (Coreper) погодив рішення продовжити ще на рік заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Росією Крим та імпортувати товари з півострова. Про це у мікроблозі Twitter повідомив постійний представник України при Європейському Союзі Микола Точицький. «Вітаю погодження постійними представниками країн ЄС рішення про продовження «кримських санкцій» та сподіваюсь на його швидке затвердження Радою ЄС. Закликаю ЄС посилити тиск на РФ у відповідь на нові репресії проти кримських татар і указ керівництва РФ про «паспортизацію» українців Криму», - зазначив Точицький.

 

«Вітаю погодження постійними представниками країн ЄС рішення про продовження «кримських санкцій» та сподіваюсь на його швидке затвердження Радою ЄС. Закликаю ЄС посилити тиск на РФ у відповідь на нові репресії проти кримських татар і указ керівництва РФ про «паспортизацію» українців Криму», - зазначив Точицький.

 

Минулого року Рада ЄС продовжила до 23 червня 2019 року заборону європейським компаніям інвестувати в анексований Росією Крим. Санкції включають заборону на імпорт продукції, що походить з Криму, до країн Євросоюзу, а також заборону на інвестиції та капіталовкладення в Криму. Це означає, що жоден європеєць або зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або постачати послуги. Забороняється здійснення туристичних послуг, зокрема європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, окрім надзвичайних ситуацій.

 

Також забороняється здійснювати експорт певних товарів і технологій кримським компаніям, а також застосовувати ці товари і технології на транспорті, у телекомунікаціях, в енергетичному секторі, зокрема для дослідження, розвідки й видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів, забороняється забезпечувати технічною допомогою, посередницькими операціями, будівничими та інженерними послугами, що пов'язані з інфраструктурою у цих секторах.

 

 

 

Джерело: УНІАН

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу