КИЕВ
02:47
Брюссель
01:47
Москва
03:47
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



В останньому зверненні Даля Грібаускайте закликала й надалі підтримувати Україну

11 июня, 13:50  Политическая  Украина
Даля Грібаускайте

Литва повинна продовжувати безумовну підтримку українців в умовах російської агресії.

На цьому наголосила президент Литви Даля Грібаускайте у своєму останньому зверненні до нації у якості глави держави, оприлюдненому у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.


«Безумовна підтримка народу України і безумовне засудження агресії - чи то стосується Криму, Керчі (Керченська протока - ред.) або застосування хімічних речовин у Великій Британії - повинна залишатися нашою стратегічною позицією», - заявила Грібаускайте.


Вона зауважила, що незрілі політичні рішення щодо співпраці з ворожими країнами можуть створити жевріючі загрози та перетворити європейців на заручників, коли доведеться обирати між поганим и небезпечним.


«Нові виклики для безпеки, світового порядку, прав людини, клімату і торгівлі повинні перезавантажити діяльність міжнародних інституцій», - переконана литовський лідер.

 

Як повідомляв Укрінформ, 26 травня у Литві пройшов другий тур президентських виборів, де перемогу здобув незалежний кандидат Гітанас Неуседа. Він підтримує жорсткий курс Литви відносно Росії.


Грібаускайте після двох президентських каденцій у виборах участі не брала.

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу