КИЕВ
03:47
Брюссель
02:47
Москва
04:47
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Закон про військові злочини не дасть російським найманцям уникнути відповідальності — Мін’юст

06 июня, 14:43  Политическая  Украина
Міністерство юстиції

Заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Петухов зазначив, що ухвалення закону щодо покарання воєнних злочинців не дасть можливості російським найманцям уникнути відповідальності за воєнні злочини.

 

Про це він написав на сторінці у Facebook.

 

"Важливо: воєнні злочини не мають терміну давності, а значить російські найманці не зможуть уникнути відповідальності, не залежно від того, коли настане деокупація Криму і Донбасу", - зазначив Петухов, висловлюючись з приводу ухвалення у першому читанні законопроекту 9438 щодо покарання воєнних злочинів.


Також він наголосив, що воєнні злочинці не можуть бути амністовані - "це загальний принцип міжнародного кримінального права. А значить за будь-який умов чи домовленостей ці злочини не залишаться безкарними". Заступник міністра наголосив, що робота над законопроектом щодо воєнних злочинів тривала понад 3 роки.

 

Він також наголосив, що ухвалення закону щодо воєнних злочинів чекають десятки тисяч громадян України, які втратили своїх близьких в результаті російської агресії, українські військові та політв'язні, які стали жертвами катування.

 

Також за словами Петухова, ухвалення цього закону чекають і українська прокуратура АРК, яка має притягати російську окупаційну адміністрацію Криму за постійне порушення міжнародного гуманітарного права, та кримські татари, які зазнають постійних переслідувань в Криму за свою національну ідентичність, релігію та проукраїнську позицію.

 

Урядовець подякував за спільну роботу колегам, партнерам та "за наполегливість" спікеру ВР Андрію Парубію, "який тричі ставив цей закон на повернення".


Як повідомляв Укрінформ, 6 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення гармонізації кримінального законодавства з положеннями міжнародного права" (№ 9438).

 

Законопроект підтримали 228 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

 

 

Джерело: Укрінформ

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу