КИЕВ
04:28
Брюссель
03:28
Москва
05:28
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Набуття членства у ЄС та НАТО залишається незмінним зовнішньополітичним пріоритетом України - президент Зеленський

04 июня, 19:27  Политическая  Украина
Україна в НАТО

Президент Володимир Зеленський нагадав, що стратегічний курс України на набуття повноправного членства у Євросоюзі та НАТО закріплений в Конституції.

 

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що набуття повноправного членства в ЄС та НАТО залишається незмінним зовнішньополітичним пріоритетом для нашої держави. Про це Зеленський сказав під час спільної з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції сьогодні у Брюсселі. «Стратегічний курс України на набуття повноправного членства в ЄС та НАТО закріплений у Конституції України. Він залишається нашим незмінним зовнішньополітичним пріоритетом», - підкреслив глава держави.

 

Він подякував Столтенбергу за політичну та практичну підтримку, яку Україна отримує від НАТО. «Я дуже хочу надати нового імпульсу нашим відносинам з Альянсом. Триваюча збройна агресія Росії залишається основним викликом для євроатлантичної безпеки. Серед наших спільних завдань - забезпечення стабільності і безпеки у Чорному морі, що потребує додаткових зусиль Альянсу», - підкреслив Зеленський.

 

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого Верховна Рада внесла зміни до Конституції щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і НАТО. 20 квітня на той час президент Петро Порошенко затвердив план заходів з реалізації стратегічного курсу України на набуття членства у ЄС та НАТО.

 

 

Джерело: УНІАН

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу