КИЕВ
20:22
Брюссель
19:22
Москва
21:22
Четверг, 28 марта 2024

Новости



У вівторок президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з Володимиром Зеленським

03 июня, 16:47  Политическая  Украина
Президент Польщі Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться у вівторок пополудні у Брюсселі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом, а також з президентом України Володимиром Зеленським. Про це поінформував голова Кабінету президента Кшиштоф Щерський.


Під час понеділкового брифінгу Щерський наголосив, що цей тиждень буде дуже активним для польського президента у сфері закордонної політики.

 

За словами Кшиштофа Щерського, завтрашня зустріч у штаб-квартирі НАТО буде присвячена представленню генеральному секретарю НАТО стану перемовин на тему збільшеної присутності американських військ у Польщі.

 

«Ми хочемо бути прозорими щодо наших союзників і президент висловить Єнсу Столтенберґ свої плани та свої рішення щодо того, що має відбутися у Вашингтоні наступного тижня, масштабів цієї нової американської присутності у Польщі, аби наші союзники були проінформовані з цього питання генеральним секретарем НАТО», - сказав він. Щерський додав, що невдовзі теж запланований повний брифінг для усіх союзників у НАТО на тему того, як буде виглядати у майбутньому збільшена присутність американських військ у Польщі.

 

Щерський додав, що у вівторок у Брюсселі Анджей Дуда зустрінеться теж з президентом України. «Це буде перша зустріч президента Польщі та України у новій персональній конфігурації», - зазначив він. Щерський теж підкреслив, що зустріч Дуди із Зеленським відбудеться в осідку Постійного представника Республіки Польща при Європейському Союзі, що, як ствердив, є символічним.

 

«Польща хоче бути адвокатом європейського шляху України», - наголосив Щерський.

 

Джерело: Польське Радіо

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу