КИЕВ
09:03
Брюссель
08:03
Москва
10:03
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



У відносинах з Європою для України не буде вітру в спину - євродепутат Міхаель Галер

27 мая, 11:56  Политическая  Украина
Україна та ЄС

Після виборів до Європарламенту головним завданням для України, зокрема для нової влади, буде швидке налагодження контактів із новими європейськими партнерами, вважає депутат ЄП Міхаель Галер (Michael Gahler).

 

"Завдання для українців, зокрема для нового українського президента та його команди, нового уряду і парламенту - швидко встановити контакти, познайомитися з новими партнерами з європейського боку, прискорити роботу і двосторонній ритм зустрічей і контактів. Це буде головним завданням. Але не буде вітру в спину, як це було з 2014 року", - сказав Галер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

 

За його словами, на цьому етапі має бути входження "в труднощі побудови нормальних відносин", причому "це буде важче, ніж раніше".

 

Говорячи про можливості нового складу Європарламенту, Галер зазначив: "Щодо питань зовнішньої політики, пов'язаних зі збройним конфліктом, який Росія принесла в Україну, з питання Криму, політики щодо Росії, санкцій - ми маємо подивитися, з кого буде сформовано наступний парламент. Нині ми втрачаємо деяких досвідчених політиків - у новому складі не буде ні Елмара Брока, ні Ребекки Гармс. Але з'являться нові".

 

Так, зазначив депутат, у польському списку - колишні міністри закордонних справ, зокрема Радослав Сікорський, колишній прем'єр-міністр Лешек Міллер. "Той факт, що вони з Польщі, може свідчити, що вони підтримуватимуть Україну. Водночас ми не знаємо, як себе позиціонуватимуть депутати, обрані від імені президента Франції Макрона. Це невідомо", - зазначив Галер.

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу