КИЕВ
04:35
Брюссель
03:35
Москва
05:35
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



У Великій Британії вибори до Європарламенту виграла партія Brexit

27 мая, 09:56  Политическая  Украина
Європейський парламент

 

У Великій Британії на виборах до Європарламенту перемогла новостворена партія Brexit, очолювана Найджелом Фараджем, який свого часу активно підтримував вихід країни з ЄС.


Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ВВС.


Партія Brexit набрала близько 32% голосів і отримає 28 місць у Європарламенті. Загалом Британія делегує 73 євродепутати. Партія Фараджа перемогла у 9 з 12 регіонів країни.


Друге місце посіли Ліберальні демократи, які нещодавно також показали хороший результат на місцевих виборах в Англії. Вони матимуть 15 євродепутатів.


Третьої стала Лейбористська партія - 10 мандатів (мінус 8 порівняно з 2014 роком), "зелені" - 7 мандатів (+4).


Правляча Консервативна партія зазнала нищівної поразки, отримавши всього 3 мандати. П'ять років тому вони мали 18 євродепутатів.


Слід також зазначити, що ще одна нова партія Change UK, яка виступала за членство Британії в ЄС, не отримала жодного євро депутата.


Нагадаємо, Європейська народна партія та Прогресивний альянс соціалістів і демократів уперше втратили більшість і не зможуть сформувати "велику коаліцію" в Європарламенті без підтримки інших сил на тлі збільшення підтримки лібералів, зелених і націоналістів.

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу