КИЕВ
09:41
Брюссель
08:41
Москва
10:41
Вторник, 23 апреля 2024

Новости



Мер Ужгорода приєднується до партії Кернеса і Труханова

22 мая, 10:59  Политическая  Украина

 

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв заявив, що готовий іти на парламентські вибори з політичною силою, яку мери Харкова та Одеси Геннадій Кернес і Генадій Труханов планують створити на базі партії "Відродження".


 

Мер Ужгорода Богдан Андріїв вирішив приєднатися до так званої "партії мерів", яку планують створити градоначальники Харкова та Одеси Геннадій Кернес і Генадій Труханов. Він повідомив про це у Facebook 21 травня.



"Я вирішив долучитися до команди політичної сили, яку найближчим часом спільно з мером Одеси буде розбудовувати міський голова Харкова Геннадій Кернес. Я, як і мер Харкова, уважаю, що в парламенті мусить бути сильне представництво місцевого самоврядування", - написав Андріїв.


 

За даними видання "theБабель", "партію мерів" створять на базі партії "Відродження". Нову політсилу перейменовувати не будуть, а гаслом стане фраза "Довіряй справам" (таку назву має партія, яку очолює одеський мер).



Співрозмовники видання повідомили, що в політсилу ввійдуть, окрім харківського та одеського градоначальників, до десяти мерів середніх і малих українських міст.



20 травня видання LB.ua, посилаючись на дані джерел, повідомило, що Кернес і Труханов домовилися про створення "партії мерів", яка буде орієнтованою на електорат Східної та Південної України.



За даними співрозмовників видання, нову політсилу можуть створити на базі партії Труханова "Довіряй справам", а партійний список, найімовірніше, очолить харківський мер. Одеський мер повідомляв журналістам, що дострокові вибори не стануть перешкодою для успіху проекту, оскільки обидва градоначальники мають "дуже високі рейтинги і часу на розкрутку не потрібно".


 

Чергові вибори до Верховної Ради мали відбутися 27 жовтня 2019 року.



20 травня новообраний президент Володимир Зеленський офіційно вступив на посаду президента України. Під час інавгураційної промови він оголосив про розпуск Верховної Ради. За словами президента, позачергові парламентські вибори відбудуться за два місяці.

 

 

 

Джерело: Гордон

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу