КИЕВ
08:55
Брюссель
07:55
Москва
09:55
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



«Північний потік-2» найімовірніше відбудеться — Ангела Меркель

16 мая, 10:52  Политическая  Украина

 

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що ухвалена директива Єврокомісії не зупинить будівництво «Північного потоку-2» і проект з великою ймовірністю відбудеться.

 

Про це Меркель заявила під час виступу у німецькому місті Равенсбург ввечері 15 травня, передає «Интерфакс».

 

«Нова газова директива дає Єврокомісії більше можливостей для відмови, але вона не зможе протидіяти будівництву «Північного потоку-2», - повідомила Меркель.

 

За її словами, наразі проект отримав вже більшість дозволів на будівництво. Водночас будувати російський морський газопровід в обхід України поки що не дозволила влада Данії.

 

Крім цього, Меркель запевнила, що навіть після будівництва «Північного потоку-2» транзит газу через України буде збережено (хоча фактично тоді у ньому відпаде потреба).

 

«Тут я дала слово», - заявила Меркель.

 

За її словами, питання транзиту вона планує обговорити з новообраним президентом України Володимиром Зеленським та вже обговорила з президентом Росії Володимиром Путіним.

 

Нагадаємо, що 15 травня у Данії почалися слухання щодо будівництва «Північного потоку-2» через води цієї країни.

 

15 квітня Рада ЄС поширила зміни до європейського газового законодавства на «Північний потік-2».

 

Напередодні відповідне рішення підтримали у Європарламенті.

 

Зазначимо, що новою газовою директивою передбачено, що постачальник газу та компанія, яка забезпечує його транспортування, мають бути відокремленими. Іншими словами, Газпром має передати «Північний потік-2» в управління іншій, не пов'язаній з ним компанії. Сама ж ця компанія має давати вільний доступ до трубопроводу не лише Газпрому, але й іншим компаніям-постачальникам. Тобто, Газпром не може бути єдиною компанією, яка користується трубопроводом.

 

Джерело: Громадське

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу