КИЕВ
20:07
Брюссель
19:07
Москва
21:07
Четверг, 28 марта 2024

Новости



"Я сам не бачу ні юридичних, ні моральних підстав для відставки", - сказав Ю.Луценко

06 мая, 14:00  Политическая  Украина

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що наразі не бачить причин для своєї відставки, проте готовий піти зі своєї посади.

"Мені складно працюється, але я працюю чесно. Наразі я не бачу ні юридичних, ні моральних підстав писати заяву про відставку", - сказав Ю.Луценко журналістам у понеділок у Києві.

При цьому він нагадав, що закон України "Про прокуратуру" передбачає зміну генпрокурора у двох випадках: коли той сам хоче піти або коли парламент відправляє генпрокурора у відставку.


"Я сам не бачу ні юридичних, ні моральних підстав для відставки. Я чесно працював, і в мене непогані досягнення", - сказав Ю.Луценко.


З іншого боку, за словами генпрокурора, якщо парламент висловить йому недовіру, він це сприйме "абсолютно нормально та спокійно".


"Я готовий до цього. Наскільки я знаю, збір підписів за мою відставку розпочався, і, за даними за минулий тиждень, аж 19 підписів зібрано. Тільки-но буде 150 - поговоримо. Я готовий до звіту в парламенті й готовий до будь-якого рішення парламенту", - наголосив Ю.Луценко.


Генпрокурор додав: "Ми не обрали царя, який може всіх, кого хоче, знімати, призначати. Так буває лише в серіалах. А в житті все має бути за законом".


"Якщо парламент ухвалить відповідне рішення, я піду у відставку й передам своєму наступнику всі свої знання, але вважаю, що сьогодні, в момент радикалізації української політики, необхідна певна послідовність, особливо в силових структурах", - підсумував він.


Ю.Луценка було призначено генпрокурором України у травні 2016 року.

 

Джерело: Інтерфакс

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу