КИЕВ
17:26
Брюссель
16:26
Москва
18:26
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Окупований Донбас отримає паспорти РФ

24 апреля, 16:03  Политическая  Украина

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощене отримання російських паспортів жителями окремих районів Луганської та Донецької областей України.

 

Указ "Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство Росії у спрощеному порядку" опублікований на сайті Кремля.

Зазначається, що указ видано з "метою захисту прав і свобод людини і громадянина, керуючись загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права"."Встановити, що особи, які постійно проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, мають право звернутися із заявами про прийом у громадянство Російської Федерації у спрощеному порядку згідно з частиною восьмої статті 14 Федерального закону від 31 травня 2002 № 62-ФЗ "Про громадянство Російської Федерації", - йдеться у документі.


Згідно з указом МВС, МЗС, ФСБ, Росгвардії, главам суб'єктів РФ, на територіях яких розташовані уповноважені органи МВС, доручається "забезпечити умови для складання особами, щодо яких ухвалене рішення про прийняття у громадянство РФ, Присяги громадянина Російської Федерації".


Повідомляється, що указ Путіна набуває чинності від дня його офіційного опублікування, тобто з 24 квітня 2019 року.

 

Джерело: Діалоги

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу