КИЕВ
08:15
Брюссель
07:15
Москва
09:15
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Суспільне розписало порядок проведення дебатів

17 апреля, 14:00  Политическая  Украина

Суспільний мовник нагадав порядок проведення теледебатів кандидатів у президенти перед другим туром виборів. У переліку, оприлюдненому 17 квітня на Facebook-сторінці мовника - 10 пунктів.


Наголошується зокрема на особистій участі кандидатів, оскільки участь довірених осіб/представників не допускається.


Згідно постанови ЦВК, дебати проводяться за кошти державного бюджету (1 година теледебатів - близько 6 мільйонів гривень) в останню п'ятницю перед днем повторного голосування тобто -19 квітня 2019 року з 20.00 до 21.00 і мають тривати 60 хвилин.


"Прямий ефір: у студії UA:Перший та UA:Українське радіо (інші канали мовлення можуть транслювати безкоштовно)", - йдеться в пункті номер 6.


Жеребкування, щоб визначити, хто із кандидатів виступає першим має відбутися за 10 хвилин до ефіру.


Формат теледебатів: вступне слово кожного кандидата: 5 хвилин, дискусія: 36 хвл безперервного ефірного часу, завершальний виступ кожного кандидата: не більше 5 хвл, репліки кандидатів: не більше 30 секунд (за наявності ефірного часу).


Формат дискусії: запитання кандидата: не більше 1 хвл, відповідь кандидата: не більше 3 хвл, кожен кандидат може поставити 4-5 запитань.


Суспільне нагадує, що у разі присутності лише одного кандидата - йому надається весь ефірний час для передвиборної агітації.


"Якщо кандидати хочуть, окрім національних теледебатів, провести ще й дебати на стадіоні як форму передвиборної агітації - це їхнє повне та беззаперечне право, закон цього не забороняє. Однак, готовність політиків приходити в ефір незалежного ЗМІ - це індикатор політичної зрілості й поваги до громадянського суспільства, поваги до закону", - наголошує мовник.


Нагадаємо, 19 квітня між кандидатами заплановані дебати, але вони досі сперечаються про час і місця їх проведення: Зеленський кличе Порошенка прийти на стадіон о 19:00, а Порошенко хоче провести дебати у студії "Суспільного телебачення" о 20:00.


16 квітня кандидати уклали угоду з НСК "Олімпійський" щодо оренди стадіону 19 квітня - і Зеленський вже оголосив про початок поширення квитків на дебати на стадіоні.


Переговори щодо формату, регламенту та часу тривають.


Джерело: Аргумент

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу