КИЕВ
19:05
Брюссель
18:05
Москва
20:05
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Зеленський наголосив, що Крим – це територія України

15 апреля, 16:18  Политическая  Украина

В команді кандидата в президенти України Володимира Зеленського наголосили, що Крим - це територія України, яка, як відомо і визнано в усьому цивілізованому світі, була окупована абсолютно протизаконним і насильницьким шляхом Російською Федерацією. Про це йдеться у відповіді команди Зеленського на відкрите звернення лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, який закликав кандидата в президенти відповісти на п'ять запитань про окупований Крим.


"Так званий" референдум "не може вважатися актом, що свідчить про вільне волевиявлення жителів АРК, адже він проходив під дулами російських автоматів і без участі значної кількості громадян кримськотатарського, українського, навіть російського та іншого етнічного походження", - йдеться у відповіді команди Зеленського.


Також в штабі зазначили, що "Крим був, залишається і буде частиною України", яка повинна повернутися до її складу з компенсацією з боку Росії за завдані збитки, з урахуванням відшкодування постраждалим і сім'ям загиблих від російських репресій.


"Ми не готові віддавати, дарувати, здавати в оренду або в користування суверенні території України і її громадян - це не може бути предметом переговорів і домовленостей! Позиція є непохитною і безкомпромісною. Ніякі домовленості щодо деескалації на Донбасі не можуть відбутися за рахунок Криму та українських громадян, які змушені були залишитися в окупованій АРК", - йдеться в повідомленні.


У команді Зеленського переконані, що питання незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України не можуть бути предметом будь-яких міжнародних переговорів або домовленостей.


"Так само, як не може бути предметом переговорів сепаратизація окремих районів або регіонів України. Більш того, як ми неодноразово підкреслювали, якби Крим і окремі райони Донецької і Луганської областей залишилися в складі вільної і незалежної України, вони б вже зараз мали більше свобод і повноважень, ніж будь-коли матимуть під владою РФ", - вказали в штабі кандидата.


При цьому у Зеленського вважають, що військове вирішення конфлікту з Росією є неприйнятним, тому офіційним представникам України доведеться говорити з владою РФ.


"Але це повинно відбуватися за участю західних партнерів України, і ні за яких обставин - не на окупованих територіях нашої держави", - вказується в повідомленні.


Джерело: today.ua

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу