КИЕВ
07:51
Брюссель
06:51
Москва
08:51
Пятница, 29 марта 2024

Новости



ГПУ ініціює провадження щодо Візит Бойка і Медведчука до Медведєва

27 марта, 15:40  Политическая  Украина

Генпрокуратура України відкриє кримінальне провадження щодо незаконного перетину кордону під час візиту до Росії кандидата в Президенти України Юрія Бойка і голови політради партії «Опозиційна платформа - за життя» Віктора Медведчука. Українські політики 22 березня зустрічалися у Москві з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.Питання щодо розслідування порушив сьогодні під час засідання Кабміну міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.


«Чому так сталося, що в порушення закону України, порушення санкцій України про заборону авіаційного сполучення з Російською Федерацією, ми мали 22 березня переліт пана Бойка, народного депутата, спрямований «Київ-Жуляни - Москва», 12.50, і «Москва - Київ-Жуляни», 23.18?» - поставив питання керівник МВС.


Переговори, які Бойко вів у Москві, Аваков назвав «антиукраїнськими».


«Я хочу поставити питання і отримати на нього відповідь: хто з державних посадовців ухвалював рішення в порушення заборони?» - додав міністр.


Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у відповідь доручив відповідним службам - перш за все Державній авіаційній службі та «Украероруху» - з'ясувати, де був порушений закон, і повідомити уряд про підсумки перевірки.


«Перевірити, хто діяв в яких межах і де було допущене порушення закону України», - доручив прем'єр.


Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що кримінальне провадження планують відкрити вже сьогодні.

 

Джерело: Mediaport

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу