КИЕВ
11:17
Брюссель
10:17
Москва
12:17
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Чем особенные Черкассы?

23 августа, 19:00  Политическая  Украина

Інвестори оминають ринок зовнішньої реклами Черкас.

Причина - в місті відсутні прозорі правила роботи і рівні умови для бізнесу, а місцева влада роками не може навести лад на власних вулицях.

Такого висновку дійшли учасники зустрічі операторів, які працюють у місті, з керівником Черкаського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України і представниками робочого органу з питань реклами та управління інспектування 21 серпня.

Асоціацію операторів зовнішньої реклами представляла її керівник Оксана Поліщук.

Ще 2012 року місто ухвалило нові правила та схему розміщення рекламних конструкцій. Навіть зараз це один із найпрогресивніших документів у країні.

Однак і досі головними проблемами міста є кілька операторів, які не збираються ці правила виконувати.

Місцева ж влада, з одного боку, тільки безсило розводить руками, а з іншого - підливає масла у вогонь хаосу, блокуючи роботу тих підприємців, які готові працювати чесно.

Останні два роки бізнес не може отримати дозволи на роботу згідно з ухваленими нормативами. Замість того аби налагодити прозорий механізм видачі документів, місцевий виконком перешкоджає цьому. Згідно із законом, дозволи мають видавати на 5 років, однак їх не видають зовсім або оформляють максимум на рік. При цьому підприємцям доводиться щороку оббивати пороги чиновників і погоджувати документи з відповідними службами міста і сплачувати при цьому всі необхідні збори. У такій ситуації бізнес не може прогнозувати свою роботу, а відтак не ризикує вкладати гроші, не маючи гарантій повернення інвестицій, не кажучи вже про прибуток. При цьому кілька місцевих компаній роками працюють узагалі без дозволів, не сплачуючи жодної копійки до місцевого бюджету і демпінгуючи ціни для тих, хто працює чесно. Майже третина із 400 білбордів міста належать підприємцям, які ігнорують правила і кладуть у кишені прибуток без сплати жодних податків і зборів. Найбільший із них - «Вересень+», який має понад сотню білбордів, частина з них розташовані в центрі Черкас. Конструкції мали прибрати ще 2013 року, бо їхні розміри і розташування не відповідають Правилам і Схемі розміщення. Однак місцеві чиновники із профільної інспекції тільки розводять руками. Мовляв, справа порушника - в суді, і через це вони не можуть демонтувати його конструкції. Варто зазначити, демонтаж ухвалили ще 2013-го, а судова тяганина почалася 2017-го. Тобто 4 роки влада не могла виконати своє ж рішення. Зараз ситуація вийшла вже за межі міста. Чинний мер Анатолій Бондаренко звернувся до президента з відкритим листом, аби глава держави втрутився і вгамував пана Кудактіна, оскільки останній є головою Черкаської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка "Солідарність"».

У результаті масштабних порушень, у Черкасах відсутні рівні умови для ведення бізнесу у сфері зовнішньої реклами. Законослухняні підприємці не можуть отримали дозволи і спокійно працювати. Водночас такі компанії, як «Вересень +», продовжують діяльність узагалі без дозволів і вже мають борг перед містом більш як у мільйон гривень. Замість збільшення кількості сучасних і технологічних конструкцій Черкаси «прикрашають» допотопні й аварійні білборди. Показово, що власник цих конструкцій на зустріч 21 серпня не прийшов, а тому вести діалог чи домовлятися навряд чи збирається.

Голова Асоціації Оксана Поліщук наголосила на бездіяльності місцевих чиновників, які неналежно реагують на масштабні порушення на ринку реклами в Черкасах. За результатами зустрічі, вислухавши скарги операторів, керівник місцевого відділення АМКУ Юлія Чемич буде зустрічатися з місцевою владою із приводу розблокування надання дозволів, а також направить звіт із переліком проблем у Центральний апарат Антимонопольного комітету України.

Джерело: outdoor

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу