КИЕВ
16:12
Брюссель
15:12
Москва
17:12
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



На Львівщині новим головою обласної організації Аграрної партії став історик Мар’ян Лозинський

27 апреля, 15:58  Политическая  Украина

27-го квітня у Львові відбулася звітно-виборча конференція обласної організації Аграрної партії.

 

Новим головою обрали Мар'яна Лозинського - історика, проректора з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Львівського університету.

 

 «Я з дитинства хотів бути корисним своїй державі. Але це велика відповідальність. Уперше я познайомився з представниками Аграрної партії на Земельному форумі у Львові понад рік тому. Тоді я був запрошений і зацікавився ідеями політсили.

 

 Остаточне рішення ухвалив на Форумі депутатів місцевих рад у Києві.

 

Там від партії зібралося майже дві тисячі депутатів.

 

У них я побачив своїх однодумців, побачив готовність брати на себе відповідальність за життя власних громад, районів, областей і країни», - розповів Мар'ян Лозинський.

 

Новобраний голова на конференції презентував свою програму дій.

 

«Разом ми маємо зберегти найцінніше - українську землю - і збудувати найкраще.

 

У нас у Львові розуміють важливість ідеологічних політсил, а Аграрна партія є саме такою. Один із наших пріоритетів - відродити села, впровадити програми повернення туди молоді, розвивати там підприємництво, кооперацію.

 

Ми повинні забезпечити якісну освіту та розвиток культури.

 

Прагнемо бути представлені в органах місцевого управління всіх рівнів і дійти якомога ближче до людей, мати свої первинні осередки в кожному населеному пункті», - зазначив Мар'ян Лозинський.

 

Участь у роботі звітно-виборчої конференції взяв і лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

Політик привітав новообраного голову та наголосив, що перед ним стоїть непросте завдання - об'єднання  різних людей у лавах Аграрної партії.

 

«Я радий, що нам вдалося «розбудити» львівську інтелігенцію, і вона підтримала наше прагматичне професійне середовище.

 

Ви знаєте, що більшість демократичних партій зароджувалась тут, у Львові, але вони фактично ніколи не приходили до влади.

 

Львівські демократи в більшості випадків - романтики, що мріяли, якою має бути країна, але рідко мали інструменти для цього,  і економічні прагматики зі Сходу їх випереджали.

 

Наше завдання - поєднати західний демократизм із  економічним прагматизмом Сходу на користь всієї держави», - зауважив Віталій Скоцик.

 

На звітно-виборчій конференції також обрали виконком і заступників голови Львівської обласної організації Аграрної партії.

 

Нагадаємо, 29-го квітня відбудуться вибори до 40-ка ОТГ  у 17-ти областях. Аграрна партія висуває на них 601-го кандидата в депутати та 8 претендентів на посади голів об'єднаних територіальних громад.

 

На останніх виборах, які проходили 24-го грудня 2017 року в 51-й ОТГ у 17-ти областях України, політсила отримала майже 14% депутатських мандатів серед кандидатів, висунутих партіями.

 

Від неї було обрано 119 представників. Партія увійшла до трійки лідерів.

 

До речі, до трійки переможців Аграрна партія стабільно входить уже протягом останніх чотирьох хвиль виборів до ОТГ.

 

За ці два роки рівень її підтримки у містах зріс на понад 50%.

 

У новостворених міських громадах, у яких вибори проходили 24-го грудня, політсила отримала 13,85% депутатських мандатів.

 

Загалом від неї у місцевих радах працює майже 5 тисяч депутатів.

Джерело: Аграрна партія

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу