КИЕВ
21:35
Брюссель
20:35
Москва
22:35
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Аграрна партія братиме участь у перших місцевих виборах 29 жовтня

22 сентября, 16:29  Политическая  Украина

Аграрна партія виставить своїх кандидатів на перші місцеві вибори, які відбудуться 29 жовтня у 201 об'єднаній територіальній громаді.

 

Таке рішення прийняли делегати XII-го (позачергового) З'їзду Аграрної партії, який відбувся 22 вересня у Києві.

 

У партії наголошують, що в останні роки ситуація в країні тільки погіршується, і щоб зупинити руйнівні процеси, треба якісно змінити владу на всіх щаблях, від місцевого рівня до загальнонаціонального. Тож ставлять завдання - привести до влади на місцях лідерів, які працюватимуть заради добробуту своїх громад і будуть відповідальними перед ними.

 

«Україна залишається олігархічною державою, де лише олігархічний бізнес отримує преференції та дотації. Центральні органи влади тримають у лещатах місцеві громади, не дозволяючи їм розпоряджатися своїми земельними та іншими ресурсами. «Нова» влада змінює «стару», але при цьому консервує безправ'я людини і громади», - сказано в заяві Аграрної партії.

 

Партійці звертають увагу, що за даними ООН, 60% українців живуть за межею бідності.

 

«Через недолугі податкові новації зріс тиск на виробників і як наслідок - відбувся стрибок цін. Лише за перше півріччя 2017 ціни на овочі та фрукти зросли у 1,6 та 1,5 рази відповідно. На 20% стали дорожчими м'ясо та м'ясопродукти, сало, хліб, рис, молочні продукти, цукор, масло, макаронні вироби», - йдеться у заяві.

 

Тільки за перше півріччя 2017 року чисельність населення країни зменшилася на 117,5 тисяч. В Аграрій партії вважають, що це передусім - наслідок зубожіння людей, погіршення якості життя, відсутності якісної охорони здоров'я.

 

На думку учасників З'їзду, децентралізація зупинилася на зародковому етапі. Доходи місцевих бюджетів становлять лише 21% зведеного бюджету. Тобто через центральний бюджет перерозподіляється майже 4/5 усіх грошей.

 

«Відсутність якісної законодавчої бази і небажання центру ділитися не лише повноваженнями, але й ресурсами, призводить до поглиблення соціально-економічних проблем сільських територій. Сільське населення скоротилося з 16,97 млн у 1990 році до 13,10 млн осіб у поточному. Більш ніж на мільйон воно зменшилося лише за останні п'ять років», - сказано в заяві.

 

В Аграрній партії впевненні, що справжній поступ України почнеться з сильних громад. Тож пропонують чітку програму дій для розвитку самоврядування в Україні.

 

«Передусім це розширення повноважень громад щодо управління коштами та ресурсами, в першу чергу - землею, у межах територіальної громади. Виступаємо за те, щоб 70% зібраних податків громади мали змогу використовувати на свої потреби. Маючи ресурси, вони зможуть відновити школи, дитсадки, ФАПи, лікарні, інфраструктуру в селах. Без цього еміграція та вимирання українців продовжиться», - сказано в заяві Аграрної партії.

 

Аграрії ідуть на вибори з гаслами: «Землю - громадам! Кошти - громадам! Владу - громадам!».

 

Також під час З'їзду було розширено склад Президії партії до 34 осіб. Окрім діючих членів, її склад поповнили керівники обласних організацій партії, голова Аграрного Союзу України Геннадій Новіков, голова Промислової Ради Аграрної партії Володимир Шандра та колишній голова Аграрної партії, екс віце-прем'єр Віктор Слаута.

 

Нагадаємо, на останніх місцевих виборах до ОТГ у грудні 2016 та квітні 2017 року Аграрна партія увійшла в трійку переможців, набравши в багатьох громадах понад 40% голосів.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу